Pressemeddelelse

8. august 2011

 

Ingen busser på Værebrovej

 

De Konservative i Gladsaxe Byråd kan ikke støtte planerne om, at buslinjerne 400 og 400S fra 2012 skal køre på Værebrovej, udtaler den konservative folketingskandidat i Gladsaxe Henrik Sørensen.

De Konservative støtter dermed de mange protester fra borgerne i kvarteret langs Værebrovej, der ikke ønsker, at flere end 200 busser hver dag skal køre igennem et villakvarter på en vej, som slet ikke er beregnet til så kraftig trafik.  De to buslinjer vil således ikke stoppe ved Værebro Skole og Bagsværd Svømmehal.

Vi kan ikke forstå, at Gladsaxe Byråd vælger en løsning, hvor 200 busser hver dag skal køre igennem et villakvarter på småveje, når der findes bedre løsninger, mener Henrik Sørensen.

De konservative har derfor stillet forslag om, at busserne kører ad Vadstrupvej til Ringvejen ad parallelvejen. Så vil busserne fortsat kunne betjene Bagsværd Erhvervskvarter og Værebro Park.

Det vil koste Gladsaxe 7 millioner kr. at lade linjerne 400 og 400S køre ad Værebrovej frem for ad Parallelvejen til Ringvejen. Værebrovej skal nemlig ombygges for op til 7 millioner kroner, for at busserne kan køre den rute.

Der skal fjernes bump på vejene, indrettes busvenlige sluser og lyskurve for at gennemføre planerne.

De 7 millioner kr., man vil bruge på trafikomlægninger af Værebrovej, kan bruges bedre på andre og mere nødvendige anlægsinvesteringer i Gladsaxe slutter Henrik Sørensen.

For yderligere oplysninger kontakt:

Henrik Sørensen, tlf. 2217 2806
Folketingskandidat for Det konservative Folkeparti i Gladsaxe

 

Læs mere her:

Baggrundsrapport til brug for Trafik- og Teknikudvalgets møde den 6. juni 2011 "Gladsaxe Kommune Busfremkommelighed, linje 400S - Screening"

Læs også Lars Abels indlæg om samme emne her