Gladsaxe Bears er i semifinalen

Fine sportslige resultater for Gladsaxe Bears understreger blot behovet for at finde de nødvendige midler til at få bygget en ny og tidssvarende skøjtehal i Gladsaxe.

Af Lars Abel, 2. viceborgmester, medlem af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, formand for Folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe Byråd (C)

Den helt store sportslige succes lurer lige om hjørnet. Gladsaxe Ishockey Klub – Gladsaxe Bears – har netop spillet sig i semifinalen i 1. division. Og selv om det måske alligevel ikke lykkes at gå hele vejen, så er det en kendsgerning, at Gladsaxe klubben i år oplever sine bedste resultater igennem de seneste 15 år. Det sker på trods af de store banetekniske udfordringer i Gladsaxe Skøjtehal. Den tidligere så medaljevindende og traditionsrige ishockey klub samler fortsat dygtige spillere på et højt sportsligt niveau – og dertil mange unge spillere, der oplever et sandt levende dagligt skøjtemiljø, som stortrives i fællesskabet og de sportslige oplevelser på ungdomsholdene. Og de unge strømmer til – også fra kommunens omkringliggende skoler. Det er en sportsgren med stor fremtid – også i Gladsaxe.

Ny skøjtehal i Gladsaxe

Derfor er der brug for, at vi i byrådet allerede i de kommende budgetforhandlinger lægger en plan for, hvordan vi får udskiftet den nuværende faldefærdige skøjtehal med en splinterny af slagsen. Vi kan søge inspiration i mange andre kommuner, hvor man i de senere år har bygget nye skøjtehaller, senest i København, men også i Esbjerg, Hørsholm og andre steder. Det er trods alt en anlægsinvestering på 80-100 mio. kr.

Katrine Skov, (A) formand for Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget, og Lars Abel, (C) formand for Folkeoplysningsudvalget, på besøg i Bjørnegrotten i Gladsaxe, da Gladsaxe mødte Vojens forleden.

Det vil koste mere for kommunen at fortsætte lapperierne på den nuværende skøjtehal - uden at vi får blot skyggen af et fremtidssikret idrætsanlæg. Sidste år lykkedes det for Konservative i budgetforhandlingerne at få en beslutning om at foretage en analyse af skøjtehals problematikken allerede i år. Jeg ser frem til, at den kan give baggrund for en beslutning om en ny hal.

Der er liv på isen i Gladsaxe

Tidsmæssigt er der trængsel på isen i Gladsaxe. Udover ishockey præsterer Gladsaxe Skøjteløber Forening Kunst flotte resultater og stor medaljehøst på isen. Dertil kommer de timer, hvor offentligheden kan bruge isen. Alt i alt en god investering værdig.

Det kræver god planlægning, at sikre istid til alle...

 

I slutspillet i 1. division slog Gladsaxe Ishockey Klub mesterholdet fra Vojens IK ud af turneringen. I weekenden spiller Gladsaxe semifinale.  Følg kampene live på: http://www.hockeyligaen.dk/live2.aspx?tournamentID=1323

Links: http://www.gladsaxe-ishockey.dk/  & http://www.gsf-kunst.dk/index.php/da/

Læs også tidligere artikel om behovet for en ny skøjtehal i Gladsaxe her

Marts 2017