Om bogen "Brødrene Møller"

I 2007 udgav Nikolaj Bøgh biografien "Brødrene Møller. Historien om et konservativt dynasti"

Bogen er historien om brødrene Aksel og Poul Møller, to af Det Konservative Folkepartis absolut største profilerne gennem årene.

Gennem fire årtier var Aksel og Poul Møller to af de konservatives allerstørste skikkelser. I 30´erne kæmpede de mod totalitære kræfter i Konservativ Ungdom - siden tegnede de begge moderpartiet på Christiansborg og slog sig fastsom to af de mest blændende talere, dansk politik nogensinde har set.

Brødrene Møller fortæller om ætsende magtkampe i partiet, som aldrig tidligere er beskrevet. For Aksel og Poul var politik imidlertid så ædel en sag, at de begge på karrierens top bukkede fysisk under. Dels for de mægtige krav, de pålagde sig selv. Dels for de bitre personopgør, som til alle tider har foregået bag de konservatives lukkede døre.

Desuden er bogen historien om et af Christiansborg mest markante dynastier. Bogen beskriver udenrigsminister Per Stig Møllers komplekse personlige og politiske fundament, skabt gennem arven fra faren, Poul Møller, men også fra moren, Lis Møller - den mest indædte forsvarer for de socialt svages rettigheder, som partiet nogensinde har haft i folketingsgruppen.

Frem for alt fortæller bogen om Det Konservative Folkeparti i det 20. århundrede. Oplevet gennem en familie, der kæmpede med liv og sjæl for en social og ideologisk konservatisme.

 


Det bliver en spændende aften, der giver et levende billede af et af Det Konservative Folkepartis mest markante familiedynastier med en mangeårig tæt tilknytning til Gladsaxe.

Både Poul og Lis Møller har været opstillet og valgt til Folketinget i Gladsaxe. Herudover har den konservative gruppeformand i Gladsaxe Byråd Lars Abel været politisk rågiver for Poul Møller da denne var medlem af og næstformand i Europa-Parlamentet.