Folkeafstemning i Gladsaxe om betalingsringen

Pressemeddelse af Henrik Sørensen, Folketingskandidat i Gladsaxe-kredsen og Lars Abel, formand og politisk ordfører, Det konservative Folkeparti i Gladsaxe Byråd

Borgerne i Gladsaxe skal til folkeafstemning om en mulig kommende betalingsring, hvis det står til Henrik Sørensen og Lars Abel fra Det konservative Folkeparti. Dermed følger de i sporet på deres partifælle i Høje Taastrup, Borgmester Michael Ziegler, som vil gennemføre en folkeafstemning i Høje Taastrup.

Spørgsmålet om en betalingsring er én af de vigtigste politiske beslutninger i hovedstadsområdet i mange år, mener den konservative folketingskandidat Henrik Sørensen. Gennemføres en betalingsring vil den dele Storkøbenhavn op i 2 dele og få meget stor indflydelse på familier, virksomheder og butikker. Derfor er det eneste rigtige at spørge borgerne i Gladsaxe, om de er for eller imod en betalingsring.

For bilister i Gladsaxe vil en betalingsring økonomisk betyde en ekstra månedlig omkostning på mere end 1.100 kr. Det er mange penge for de alle, mener Henrik Sørensen.

For os konservative er det kun naturligt at spørge borgerne i en så vigtig sag, siger Lars Abel, konservativ gruppeformand i Gladsaxe Byråd. Principielt er vi imod en betalingsring. Den begrænser borgernes frihed.

Hverken den danske transportpolitik eller omegnskommunerne – her iblandt Gladsaxe – egner sig til en betalingsringsmodel, mener Lars Abel. Hvordan forestiller regeringen sig, at tog og busser, der i forvejen er overfyldte, skal kunne transportere flere passagerer? Det skylder regeringen og borgmester Karin Søjberg borgerne i Gladsaxe en forklaring på. Og hvordan med de mange ekstra minutter og timer, som pendlerne i fremtiden skal bruge på forlænget transporttid hver eneste dag året rundt – vi spør' bare, men får aldrig svar.

Længere togstammer og flere afgange for bus og tog er påkrævet, hvis den kollektive transport skal kunne klare al den nye trafik, som regeringen ønsker, skal gå fra bil til kollektiv transport. Og det betyder nye kommunale udgifter for kommunen, hvis der skal køre flere busser. Skal det ske ved skattestigninger eller besparelser på andre områder spørger Henrik Sørensen, folketingskandidat for de konservative i Københavns Omegn.

En afstemning betyder ikke nødvendigvis, at der skal afholdes en traditionel valgdag med 11 valgsteder, siger Lars Abel.

Det er muligt at afholde afstemningen elektronisk, således at borgerne kan stemme med deres sygesikringskort på biblioteket eller via nem id fra deres egen computer. Så en afstemning kan være en billig måde, at inddrage borgerne på i denne vigtige sag, supplerer Henrik Sørensen.

Alt i alt kommer en betalingsring til at ændre ved borgernes dagligdag på en meget indgribende og besværlig måde. Set med konservative øjne er det virkelig en indskrænkning af det enkelte menneskes frihed, der her sættes på en alvorlig prøve, slutter Lars Abel.