Det skal være attraktivt at bo overalt i Gladsaxe

Tobaksbyen bliver snart et af de mange spændende og attraktive boligområder i Gladsaxe.

Af Lars Abel, 2. viceborgmester, (C)

Har vi det godt i Gladsaxe?

I den nye kommuneplan sætter vi fokus på vore mange boligkvarterer. Stærke fællesskaber indenfor de forskellige boligområder skal styrke sammenhængskraften. Vi skal sammen skabe udvikling og vækst – på den gode måde, hvor der er plads til os alle – samtidig – og til vores forskelligheder. Vi skal sørge for at give menneskene noget at udvikle sig i. Vi skal ikke være små sovebyer, men levende bydele.

I Gladsaxe har vi attraktive boliger for alle – i hvert fald mange – forskellige mennesker og familier. Uanset familiemønstre.

Man skal kunne bo overalt i Gladsaxe og på forskellige måder. Det forudsætter også respekt for de boligområder, vi allerede har. Det kræver et forstærket fokus på hvert enkelt område. Ikke alle vil bo og leve på den samme måde. Det har vi rum til – ikke mindst i de nye boligområder. Det kræver også involvering og selvaktivering blandt borgerne. Boligforeninger og grundejerforeninger har en vigtig rolle.

Vi skal som politikere lytte mere til borgerne. Men det forudsætter, at de reelt selv siger og gør noget. Ellers skal vi gætte os til, hvad de ønsker. Vi har som politikere et afgørende ansvar for at få tingene til at hænge sammen. Skoler og skoleveje, institutioner, anlæg, til idræt og kultur, den kollektive transport. Vi skal analysere, hvilke styrker der findes de forskellige steder. Vi skal fortælle om dem, udvikle dem, styrke dem. Det skal være attraktivt at bo overalt i Gladsaxe.

 

Januar 2017